چهارشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۴
حقایق پهلوی | رسوایی شاهزاده پهلوی در ماه رمضان، خشم مردم عراق را شعله‌ور کرد

حوزه/ در سند محرمانه ۲۷ فروردین ۱۳۳۷، گزارش شده شاهپور حمیدرضا و همراهانش در سفر به عراق، در ماه رمضان به مصرف مشروبات و رفت‌وآمد با رقاصه‌ها در اماکن عمومی پرداختند. این رفتار، خشم مردم عراق و شرمندگی کارکنان کنسولگری ایران را به دنبال داشت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، سند پیش‌رو که در تاریخ ۲۷ فروردین‌ماه ۱۳۳۷ و با طبقه‌بندی تنظیم شده، بخشی از گزارشات در خصوص عملکرد خاندان سلطنتی پهلوی است.

این گزارش به واقعه‌ای می‌پردازد که حاکی از نارضایتی عمیق افکار عمومی عراق از رفتار یکی از شاهزادگان پهلوی در ماه مبارک رمضان است.

بر اساس این سند، شاهپور حمیدرضا و همراهان وی در سفری تفریحی به عراق، علیرغم حساسیت‌های مذهبی ماه رمضان، به مصرف مشروبات الکلی و معاشرت با رقاصه‌ها در اماکن عمومی پرداخته‌اند.

این اقدام که با راهنمایی کارکنان کنسولگری ایران در بصره صورت گرفته، نه تنها موجبات خشم ساکنان آن دیار را فراهم آورد، بلکه باعث شرمندگی و ناراحتی شدید کارمندان ایرانی در بصره نیز گردید.

این واقعه تصویری گویا از بی‌توجهی برخی از ارکان حکومت پهلوی به باورهای مذهبی جوامع اسلامی و پیامدهای منفی آن بر وجهه کشور در عرصه منطقه‌ای ارائه می‌دهد.

یکشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۷

عکس لید

معاشرت برادر شاه با رقاصه‌ها در ماه رمضان مردم عراق را خشمگین کرد

تاریخ سند: ۲۷ فروردین‌ماه ۱۳۳۷

محرمانه

گزارش اطلاعات داخلی

موضوع: دربار شاهنشاهی

یکی از مسافرین تازه وارد از کشور عراق از قول البرزی کارمند کنسولگری ایران در بصره اظهار داشته والاحضرت شاهپور حمیدرضا که برای گذراندن تعطیلات نوروز به آبادان رفته بودند به اتفاق چند نفر از همراهان با هواپیما به قصد عزیمت به کشور عراق از آبادان پرواز و ناچاراً در فرودگاه بصره فرود می‌آیند و با اینکه ابتدا مقامات عراقی آنان را در فرودگاه متوقف و مانع خروج ایشان و همراهانشان از هواپیما می‌گردند معهذا بر اثر اقدامات تیمسار باتمانقلیچ سفیرکبیر ایران در عراق و وساطت و تعهد مشارالیه، به معظم‌له و همراهان اجازۀ خروج داده می‌شود و بلافاصله پس از ورود به شهر از کنسولگری آدرس کاباره‌ها و محل دانسینگ و بارها را گرفته و به راهنمایی کنسولگری در ایام ماه مبارک رمضان چند شبی را در محل‌های مذکور می‌گذرانند.

گوینده افزوده عمل والاحضرت شاهپور حمیدرضا و همراهان ایشان بالاخص صرف مشروبات الکلی و معاشرت با رقاصه‌ها در ماه مبارک رمضان اثر بسیار نامطلوبی بین ساکنین مطلع بصره به جای گذارده و حتی کارمندان کنسولگری سخت از این اقدامات معظم‌له شرمنده و ناراحت شده و در بصره نیز موضوع به طرز موهنی شایع گردیده است.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha